De opmars van de geallieerden liep in september 1944 stuk toen de bevrijders er ondanks massale luchtlandingen niet in slaagden de Rijnbrug in Arnhem definitief te veroveren. Duizenden burgers en militairen kwamen om en Arnhem werd grotendeels platgebombardeerd.
Door het mislukken van de Slag om Arnhem beleefde Nederland eerst nog de hongerwinter voordat het werd bevrijd. Tot nu toe ontbrak bij de brug elke informatie over de strijd die daar is gestreden.

De John Frostbrug is geschilderd in de kleuren van het Eerste Britse Luchtlandingsbrigade, die destijds de hoofdrol speelde in de Slag om Arnhem.
Maar dat valt voor niet-ingewijden nauwelijks op.
Bij de 60e herdenking van de slag in 2004 ontstond dan ook het idee permanent meer aandacht te schenken aan de brug, die in 1944 zo belangrijk was.

De gemeente Arnhem heeft daarvoor Tinker Imagineers ingeschakeld.
De ontwerpers willen in het bezoekerscentrum de gebeurtenissen in september 1944 van alle kanten belichten, zegt een woordvoerder.
Daarom komen er ook informatiepanelen over de Duitse visie op de opmars van de geallieerden en over hun reactie op het behouden van de brug, wat eigenlijk op toeval berustte. Tevens is er aandacht voor de verhalen van kinderen die destijds bij de brug in Arnhem woonden en de strijd van nabij meemaakten.