Stichting Regionaal Geschiedkundig Onderzoek (SRGO) organiseert op donderdag 6 april een symposium over de NSB in het Westland  voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanleiding is de publicatie van het boek Kring 71: De NSB in het Westland van drs. Philip van den Berg uit Maasland.

De eerste exemplaren van het boek worden aan het einde van het symposium overhandigd aan  burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland alsmede aan prof. dr. Peter Romijn van het NIOD. Plaats van handeling is gebouw De Kiem aan de Koningin Julianaweg 91 in ’s-Gravenzande.

Het symposium begint om 9.30 uur en bestaat uit een serie lezingen met als thema ‘Het gezicht achter de NSB’. De sprekers, onder wie prof. dr. Peter Romijn, dr. Frank van Riet en drs. Robin te Slaa, stemmen deels hun verhaal af op de inhoud van het boek, waarna de aanwezigen in de gelegenheid zijn om vragen te stellen over de rol en de positie van de NSB en haar leden en sympathisanten tijdens de jaren dertig en veertig. De bijeenkomst wordt onderbroken voor de lunch.

Afsluitend vindt rond 15.15 uur de boekpresentatie plaats en worden de eerste exemplaren overhandigd. U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom om deze gebeurtenis bij te wonen: deze is vrij toegankelijk en voor koffie en thee wordt gezorgd. Aan het einde is er de gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Wanneer u het geheel verzorgde symposium wilt bijwonen dan dient u vooraf 25,- euro over te maken naar de stichting, zie hiervoor www.srgo.nl. Graag horen wij voor welke activiteit u zich aanmeldt. Dit kan via info@srgo.nl of via 06-44541290. Een overzicht van het gehele programma kunt u ook vinden op onze website.

Lokatie