manna2
Op maandag 23 maart zal onze vicevoorzitter vanaf 20.00 uur in Partycentrum Langeler aan de Spalstraat 5 Hengelo/Gld. (Bronckhorst) een lezing verzorgen voor het Achterhoeks Museum 1940-1945. Zijn presentatie bevat zelden geziene aangrijpende foto’s over de eerste humanitaire missie in de geschiedenis van de militaire luchtvaart.

Deze lezing is een van de vele die voorafgaan aan de nationale herdenking van de 70e ‘verjaardag’ van Operaties Manna en Chowhound. Deze vindt plaats op zaterdag 2 mei vanaf 1330 op de geluidswal langs het Air Commodore Geddespad te Rotterdam / Terbregge. Een van de hoogtepunten is de flypast van de Lancaster van de Battle of Britain memorial Flight en een aantal andere vliegtuigen.

Het Korps Commandotroepen zal een voedseldropping per parachute verzorgen. Ambassadeurs van de geallieerde landen en Duitsland, en hun militaire attachés zijn aanwezig. Voort geven hoogwaardigheidsbekleders en de bevelhebber van de RAF en de KLu door hun aanwezigheid blijk van hun belangstelling.

De muzikale omlijsting is door de Marinierskapel en de 48th Pipes and Drums. Detachementen van de KLu en RAF zijn aanwezig. Daarnaast is bij een stand van de Documentatiegroep ’40-’45 een fraai dubbeldik maandblad te koop voor het publiek met verhalen en foto’s van de droppings. De algehele organisatie is in handen van onze vicevoorzitter Hans Onderwater als voorzitter van het Manna/Chowhound 1945-2015 comité.

maana1